Foment i ATA Catalunya valoren positivament els ajuts extraordinaris presentats per al manteniment del treball autònom i de les microempreses

you-x-ventures-nF0nQuqBsrI-unsplash-1-scaled

Però insten el Govern a que aquests ajuts s’abonin de forma imminent i reclamen que es facin efectius nous ajuts per als autònoms mentre subsisteixin els efectes de la crisi derivada de la Covid-19.

Foment del Treball i ATA Catalunya valoren positivament els ajuts extraordinaris per al manteniment del treball autònom i de les microempreses presentats al Consell Català del Treball Autònom del qual formem part ambdues entitats.

Aquests ajuts tindran una dotació de 232 milions d’euros per part de la Generalitat de Catalunya, que donaran cobertura als 116.000 expedients presentats, és a dir, la totalitat dels autònoms que s’han inscrit en el registre previ creat a aquest efecte i que compleixen els requisits establerts. Aquests 116.000 expedients, sumats als 10.000 que es van fer efectius a la convocatòria de novembre suposen un total d’ajuts per a 126.000 sol·licituds, un 23% del total del treball autònom a Catalunya.

En aquesta convocatòria la quantia dels ajuts ascendeix a 2.000 euros per a cada sol·licitud en un pagament únic que es farà efectiu abans de finalitzar l’any, després de la publicació de l’Ordre de Bases el proper 10 de desembre i de la Resolució de la convocatòria el dia 14.

Foment del Treball i ATA celebren la reconducció de la metodologia emprada envers l’anterior convocatòria, així com el significatiu augment de la dotació pressupostària, però insten el Govern a que aquests ajuts s’abonin de forma imminent donada la gravetat de la situació que pateix aquest col·lectiu com a conseqüència de la pandèmia, agreujada per les diverses mesures de restriccions de l’activitat econòmica. Així mateix, reclamen que es facin efectius nous ajuts pels autònoms mentre subsisteixin els efectes de la crisi derivada de la Covid-19, així com restriccions i limitacions al desenvolupament de l’activitat empresarial.

Igualment, requereixen el Govern a acordar urgentment en el si del Consell de Diàleg Social de Catalunya els criteris, prioritzacions i procediments d’ajuts per a la reactivació econòmica del teixit productiu a Catalunya.

Font: Foment del treball

The Courses